Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Ciència Oberta

Divulgació científica en català

 • 16
  Mecenes

Biografia

Ciència Oberta és un projecte que té per objectiu divulgar la ciència en català i apropar el coneixement científic a tothom. Creiem que la divulgació hauria d’arribar a tots els públics i estar explicada amb llenguatge planer.  A més a més, des del projecte es vol promoure l’ús del català en el món científic.

La iniciativa, amb més de dos anys de funcionament, està articulada en torn d’una pàgina web (cienciaoberta.cat) amb més de 2.000 visites mensuals i de les xarxes socials Twitter i Instagram (@cienciaoberta a ambdues xarxes) on sumem més de 6.000 seguidors. 

Actualment, el projecte consta de diferents seccions:
🧬 Reportatges: articles setmanals sobre diferents àmbits de la ciència, des de les matemàtiques fins l'ecologia.
🔬 Experiències científiques: recull d'activitats per viure la ciència.
✨ Contes científics: contes on es barreja l'art amb processos científics.
🔭 RecerCA'T: entrevistes per conèixer la recerca que es fa a Catalunya
🧪 Laboratori: vídeos amb experiments per fer a casa.
Organització i promoció d'un concurs de divulgació científica per l'alumnat de secundària i batxillerat!

A Ciència Oberta portem quasi 4 anys divulgant ciència, i fent-ho en català. Estem en un moment delicat, on la desinformació i les fakenews són molt presents. Des de Ciència Oberta treballem cada dia per acostar la ciència al públic.

El projecte va néixer un 23 d’abril gràcies a cinc estudiants universitaris. Avui, la família del projecte la formem més de 15 persones!  Ciència Oberta som joves, som estudiants i som científics. La majoria de nosaltres estem encara estudiant, i treballem o comencem la carrera científica, a més de posar les nostres hores en el projecte.

Tots nosaltres fem possible Ciència Oberta durant el nostre temps lliure, perquè creiem en el projecte i sobretot, perquè creiem en la divulgació científica en català.  Però el projecte porta la seva càrrega de feina i els seus costos associats, com el pagament del hosting i dominis de la web, el certificat SSL, les plantilles utilitzades al web, la difusió i els materials utilitzats. També trobem una barrera econòmica a l'hora de voler potenciar el nostre desenvolupament a través de les millores dels nostres mitjans digitals i materials. 

Ciència Oberta és un projecte viu i tenim moltes ganes de continuar-lo! Amb les donacions ens ajudaràs a que sigui possible i que el projecte segueixi creixent! MOLTES GRÀCIES!

Estadístiques generals

 • 16
  Mecenes
 • 8
  Publicacions
 • 37
  seguidors